Rise Project: Jurnalistul Attila Biro reţinut în Bulgaria, unde documenta o investigaţie privind fraude cu bani europeni. În final, a fost eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Attila Biro FOTO news.ro
Attila Biro FOTO news.ro

Jurnalistul Attila Biro a fost reţinut de poliţia din Bulgaria joi seară, alături de un jurnalist bulgar, lângă localitatea Pernik, unde subiecţii unei investigaţii încercau să ardă documente legate de o fraudă cu fonduri europene, potrivit Rise Project. Au fost eliberaţi după ce au fost ţinuţi în cătuşe, în câmp, timp de o oră

UPDATE Ambasada României la Sofia are în atenţie cazul jurnalistului Attila Biro reţinut în cursul nopţii de joi spre vineri pe teritoriul Republicii Bulgaria şi a efectuat, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii suplimentare, informează Ministerul Afacerilor Externe.  

De asemenea, o echipă consulară mobilă din cadrul ambasadei s-a deplasat în localitatea în care se află cetăţeanul român pentru a acorda asistenţă. În urma demersurilor întreprinse de echipa consulară mobilă, autorităţile bulgare au informat că cetăţeanul român a fost reţinut pentru verificări, întrucât acesta era într-o zonă aflată în atenţia autorităţilor din această ţară. 

După efectuarea verificărilor, cetăţeanul român a fost eliberat, precizează MAE. Reprezentanţii misiunii diplomatice i-au oferit acestuia asistenţă consulară în relaţia cu autorităţile locale, inclusiv prin asigurarea traducerii, mai susţine Ministerul român de Externe.  

UPDATE  Jurnalistul Attila Biro, reţinut de poliţia din Bulgaria joi seară, alături de un ziarist bulgar, lângă localitatea Pernik, unde subiecţii unei investigaţii încercau să ardă documente legate de o fraudă cu fonduri europene, a scris vineri dimineaţă pe Facebook că este bine şi că va reveni cu detalii.

"Sunt ok acum. Revin cu detalii în curând", a scris jurnalistul la câteva ore după ce colegii săi de la Rise Project anunţaseră că a fost reţinut alături de un jurnalist bulgar în apropiere de Sofia.

Şi Rise Project a anunţat în cursul nopţii că Attila Biro şi colegul bulgar sunt bine, unul dintre diplomaţii români în Bulgaria, Florian-Daniel Mazilu, implicându-se în acest caz.

"Attila şi colegul bulgar sunt bine. Unul dintre diplomaţii României în Bulgaria, dl. Florian-Daniel Mazilu, este acum cu Attila. Mulţumim! Şi mulţumim în primul rând celor care au sunat la secţia de poliţie. În astfel de situaţii, presiunea publică poate face diferenţa", precizeaz- cei de la Rise Project.

Sacii cu documente au fost recuperaţi şi se află în secţia de poliţie.

"Attila şi Dimitar i-au ajutat în cele din urmă pe poliţiştii bulgari la transportul hârtiilor care sunt însă arse sau trecute prin tocătorul de hârtie. Colegii noştri au pus umărul după ce au fost ţinuţi în cătuşe, în câmp, timp de o oră", menţionează cei de la Rise Project..

Ştirea iniţială

"Avem nevoie de ajutorul vostru. Colegul nostru, Attila Biro, a fost reţinut de poliţia din Bulgaria în urmă cu aproximativ o oră. Dacă ştiţi bulgara, sunaţi vă rugăm la +35977782411. Aici ne-a răspuns un poliţist numit Alexandrov care a confirmat că Attila şi Dimitar au fost reţinuţi dar nu a vrut să adauge mai multe. Ar fi bine să sune cât mai multă lume. Attila şi colegul bulgar de la Биволъ se aflau lângă localitatea Pernik unde subiecţii unei investigaţii încercau să ardă documente legate de o fraudă cu fonduri europene", este mesajul publicat de Rise Project pe Facebook.

Publicaţia bulgară la care lucrează jurnalistul reţinut alături de Attila Biro spune că nu a mai reuşit să ia legătura cu cei doi jurnalişti, care lucrau la o investigaţie privind fraude cu bani europeni, şi că poliţia refuză să ofere informaţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite