Război pe toate fronturile după blocarea metroului: Drulă a sesizat DNA. Metrorex a chemat Poliţia. Jandarmii i-au amendat pe sindicalişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Greva sindicaliştilor de la metrou a declanşat un răzbpoi pe toate fronturile, iscat pe de o parte de sindicaliştii care au chemat poliţia, care la rândul lor au sesizat DIICOT, dar şi de jandarmii care i-au amendat pe sindicalişti, în paralel cu plângerea depusă la DBA de ministrul Transporturilor, Cătălin drulă.

„Tocmai am depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureştean astăzi, pentru următoarele infracţiuni:

+ zădărnicirea combaterii bolilor

+ abuz în serviciu

+ trafic de influenţă

+ folosirea funcţiei pentru favorizarea altor persoane

+ folosirea de către liderii sindicali a influenţei şi autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri şi foloase necuvenite

+ şantaj

+ infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe căile ferate 

Cerem procurorilor să identifice persoanele către care să ne îndreptăm pentru a recupera banii în instanţă civilă. Prejudiciul este în curs de cuantificare.

Acţiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraş ostatic nu poate rămâne fără un răspuns ferm din partea autorităţilor şi din partea justiţiei.

Metroul trebuie eliberat şi trebuie să revină în circulaţie. Abia atunci se poate organiza un dialog adevărat despre problemele metroului.î

Conturile grase ale firmei controlate de Ion Rădoi nu sunt un subiect legitim de dialog şi nici nu trebuie alimentate din vistieria statului”, a scris ministrul Cătălin Drulă.

De partea cealaltă, Poliţia Capitalei a anunţat, vineri, că a fost sesizată de către conducerea Metrorex cu privire la încălcarea Legii 535/2004, privind prevenirea şi combaterea terorismului, iar plângerea a fost înaintată DIICOT.

”A fost primită o sesizare din partea Metrorex, privind încălcarea art. 1 din Legea nr. 535/2004, privind prevenirea şi combaterea terorismului, care a fost înaintată, de urgenţă, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism”, a transmis, vineri, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a prcizat că, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, instituţia a declanşat cercetări, conform art.218 alin(4)din Legea nr. 62 din 2011 a dialogului social: ”declararea grevei de către organizatori cu încălcarea prevederilor art. 205 constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă, respectiv neasigurarea serviciilor de transport, la cel puţin o treime din activitatea normală”.

”De asemenea, Jandarmeria Capitalei a aplicat, până în prezent, 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 125.000 de lei pentru:

- nerespectarea măsurilor prvind organizarea de adunări publice în spaţii închise, aşa cum este prevăzut în Legea nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

- desfăşurarea protestului fără autorizare, faptă prevăzută de Legea nr. 60/1991 şi

- nerespectarea măsurilor sanitare, cum este prevăzut tot în Legea nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a mai transmis Poliţia Captalei.

Sursa citată a prcizat că, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, Poliţia a dispus măsuri pentru fluenţa traficului, pentru a ajuta pe toată lumea să ajungă acolo unde este nevoie.

”Depunem toate eforturile necesare, pentru a veni în sprijinul persoanelor care utilizează transportul în comun de suprafaţă, dar şi mijloacele proprii de deplasare” a mai prcizat Poliţia Capitalei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite