Predoiu, o nouă întâlnire cu delegaţia misiunii de evaluare din cadrul MCV; s-a discutat despre modificarea legilor justiţiei

Predoiu, o nouă întâlnire cu delegaţia misiunii de evaluare din cadrul MCV; s-a discutat despre modificarea legilor justiţiei

Cătălin Predoiu a avut o nouă întâlnire cu delegaţia MCV

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a discutat, la întâlnirea avută miercuri cu delegaţia misiunii de evaluare din cadrul MCV, despre liniile de acţiune şi calendarul de modificare a legilor justiţiei şi punerea în acord a codurilor penale cu deciziile Curţii Constituţionale.

Potrivit Ministerului Justiţiei, Cătălin Predoiu a subliniat atenţia pe care premierul o acordă problemelor legate de justiţie şi a explicat viziunea sa, care include, pentru următoarea perioadă, elaborarea unor proiecte de acte normative de către un grup de lucru interinstituţional, constituit la nivelul Ministerului Justiţiei, cu o consultare amplă a asociaţiilor de magistraţi, a societăţii civile şi a tuturor părţilor interesate. De asemenea, Cătălin Predoiu a subliniat că, în viziunea sa, acţiunile ministerului trebuie să pună accent pe durabilitatea proiectului şi nu pe graba de a lua decizii, intenţie apreciată pozitiv de către partenerii de dialog.

"Alte aspecte care au constituit obiectul discuţiilor s-au referit la executarea hotărârilor judecătoreşti în cauzele în al căror debitor este statul şi aspecte de management judiciar strategic. Ministrul Justiţiei a prezentat progresele înregistrate şi soluţiile preconizate pentru accelerarea şi eficientizarea implementării acestora", mai arată MJ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: