Peste 50 de persoane au murit din cauza alcoolului vândut de un român în Costa Rica. Alertă de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 50 de persoane au murit în Costa Rica după ce au consumat alcool cu metanol
Peste 50 de persoane au murit în Costa Rica după ce au consumat alcool cu metanol

Un cetăţean român în vârstă de 54 de ani este suspect într-o anchetă de proporţii derulată de autorităţile din Costa Rica în legătură cu distribuirea unei băuturi alcoolice cu metanol. În urma consumului ar fi murit mai mult de persoane cu vârste între 23 şi 82 de ani.

Autorităţile costaricane au informat că românul Rădulescu, de 54 de ani – care între timp a decedat din cauza naturale – distribuia lichior care conţinea metanol. Poliţia a făcut percheziţii la domiciliul acestuia, în Granadilla de Curridabat, San José, pentru a ridica noi probe în anchetă. Rădulescu locuia împreună cu alţi români, scrie Digi24.

Locuinţa era folosită pentru producţia şi distribuţia de alcool contrafăcut. Ancheta a fost deschisă pe 13 octombrie 2020 când şase bărbaţi şi o femeie din  Ciudadela La Carpio, San José, au murit după ce au consumat lichior cu metanol. 

În zilele următoare, au fost înregistrate şi alte decese. Pe data de 23 octombrie, poliţia judiciară a descins în casa românului şi a confiscat 15.378 de sticle cu lichior care conţinea metanol.

Potrivit anchetatorilor, băutura ar fi ajuns la 66 de comercianţi din şase provincii din Costa Rica. 

Ministerul Sănătăţii a înregistrat, până la 17 decembrie 2020, un număr de 48 de decese - 41 de bărbaţi şi 7 femei - în toată ţara legate de consumul de băuturi cu metanol. În cursul lunii ianuarie, au fost înregistrate alte cinci decese.

Ministerul Sănătăţii a emis o alertă de sănătate. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite