Peste 24.000 de angajaţi ai MAI acţionează în sprijinul persoanelor afectate de inundaţii

Peste 24.000 de angajaţi ai MAI acţionează în sprijinul persoanelor afectate de inundaţii

La Lugoij, inundaţiile au fost masive

Peste 24.000 de poliţişti, pompieri şi jandarmi acţionează, în aceste zile, în întreaga ţară, în sprijinul persoanelor afectate de inundaţii şi alte efecte ale ploilor torenţiale şi vijeliilor, în contextul în care o mare parte a ţării este sub avertizare Cod portocaliu privind cantitaţi de apă însemnate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit MAI, peste 22.000 de pompieri, poliţişti, jandarmi şi angajaţi ai Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv) au acţionat zilnic, cu peste 9.000 de mijloace tehnice de intervenţie, pentru salvarea persoanelor aflate în pericol şi limitarea efectelor fenomenelor narturale din ultima perioadă.
 
În ultimele trei zile, efectivele MAI au acţionat în 155 de localităţi, din 22 de judeţe, afectate de efectele ploilor abundende şi ale inundaţiilor.
 
Forţele MAI au acţionat pentru evacuarea apei din 95 de case, 1.107 curţi, 514 beciuri şi subsoluri, 25 de anexe gospodăreşti, 13 instituţii publice şi agenţi economici, decolmatarea a două poduri.
 
Traficul rutier a fost temporar afectat pe 9 drumuri naţionale, 6 drumuri judeţene şi două drumuri comunale.
 
În perioada 18-20 iunie, meteorologii au emis 22 avertizări de Cod roşu, 26 de Cod portocaliu şi două atenţionări de Cod galben, vizând fenomene meteorologice periculoase imediate. De asemenea, au fost emise 9 avertizări şi atenţionări de fenomene hidrologice ce au cuprins 3 Cod roşu, 3 Cod portocaliu şi 3 Cod galben.
 
"Având în vedere amploarea situaţiei, ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a dispus activarea grupelor operative în fiecare judeţ afectat şi manevre de forte şi tehnică la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele în care nu s-au înregistrat efecte în sprijinul zonelor afectate. Cele mai afectate judeţe sunt Caraş-Severin, Timiş şi Hunedoara", arată MAI.
 
Sâmbătă, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare de Cod portocaliu pentru Moldova, Maramureş, Transilvania, Dobrogea, local în Muntenia şi în nordul Crişanei, precum şi în zonele montane, unde sunt aşteptate cantităţi de apă însemnate şi va fi instabilitate atmosferică accentuată.
 
De asemenea, până duminică, la ora 10.00, este Cod galben în judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Giurgiu, Ilfov şi în Bucureşti, unde sunt prognozate frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii.
 
 
"Şi în aceste zile peste 24.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (peste 9.500 de poliţişti, aproximativ 5.400 de pompieri şi peste 9.600 de jandarmi) acţionează la nivel naţional pentru sprijinirea populaţiei şi limitarea efectelor fenomenelor meteorologice şi hidrologice", precizează MAI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările