Mesajul proiectat de un protestatar #rezist pe Palatul Parlamentului la festivalul iMapp. Bărbatul riscă plângere penală

Mesajul proiectat de un protestatar #rezist pe Palatul Parlamentului la festivalul iMapp. Bărbatul riscă plângere penală

Mesajul proiectat sâmbătă seara, între proiecţiile din cadrul festivalului iMapp                                                 FOTO Alexandra Cheroiu / Adevărul

Mesajul „Jos PSD” a fost proiectat, sâmbătă seara, pe Palatul Parlamentului, între proiecţiile ce rulau pe clădire în cadrul festivalului internaţional iMapp. Deşi publicul a primit mesajul cu ovaţii, Primăria Capitalei, organizatorul evenimentului, anunţase încă de dinaintea începerii evenimentului, că orice perturbare a concursului va avea drept consecinţă plângere penală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mesajul „Jos PSD” a fost proiectat cu laserul pe clădirea Palatului Parlamentului de către Cristian Dide, protestatar #Rezist. 
 
„Am decis să postez acest mesaj cu laserul pentru că ne-am săturat de PSD şi de atitudinea pe care acest partid o are faţă de cetăţenii acestei ţări. Nu le pasă de absolut nicio problemă de interes naţional. De exemplu, pesta porcină au gestionat-o foarte prost, de aceea avem foarte multe focare. Una peste alta, stăm foarte prost ca ţară, nu avem servicii publice, nu avem spitale, iar ei sunt preocupaţi să-şi scape penalii", a declarat pentru Mediafax, Cristian Dide.

Dide a explicat că s-a folosit de festivalul iMapp pentru a-i îndemna pe cei prezenţi în Piaţa Constituţiei să protesteze faţă de PSD, conform aceleiaşi surse. 
 
FOTO Inquam / Octav Ganea 
 
Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, organizator al evenimentului, anunţase încă de dinaintea începerii evenimentului că  va face plângere penală împotriva celor care vor instiga premeditat la tulburarea liniştii publice în timpul concursului internaţional de videomapping. Anunţul venise în urma unor informaţii apărute în spaţiul public conform cărora un grup de persoane aveau să perturbe concursul, scrie Protv. 
 
Un număr de 10 echipe internaţ­ionale au fost alese pentru a participa în finala iMapp Bucharest de pe data de 22 septembrie, în urma unui Open Call lansat în luna mai 2018. Echipele au fost provocate, printr-un brief creativ, să conceapă lucrări folosindu-se de culorile steagului na­ţional, evenimente şi figuri marcante din istoria României, cu accent pe o perspectivă artistică şi mai puţ­in pe una documentară.
În competiţie s-au înscris echipe care provin din ţări precum: Rusia, Germania, Spania, Franţa, Canada, Belgia, Ucraina, Ungaria, China, Mexic, Tailanda, Columbia, Bulgaria, Italia, Austria, Anglia, Portugania, Polonia, India. 
 
Cele 10 echipe finaliste ale căror lucrări vor fi prezentate la iMapp Bucharest 2018 sunt: Sila Sveta din Rusia, Go2 Productions din Canada, LosRomeras and OTUCINEMA din Spania, NullPixel din Mexic, SKG Media din China, United Motion Labs din Austria, Mindscape Studio din România, OCUBO din Portugalia, ArtZebs din Ucraina şi Vision Impossible din Olanda.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările