La ce perversiuni retorice se dedau pufoşii să-l scoată pe Iohannis basma curată

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai recentă linie de atac a pufoşilor iohannisto-băsişti de rit pedelist, ascunşi sub eticheta PNL, este de un delir remarcabil. E de manual.


Ştiţi probabil că zilele astea se discută din ce în ce mai mult, cu îndreptăţită indignare, despre felul în care Iohannis bate palma cu austriecii şi cu englezii şi cu alţi reprezentanţi de dreapta, peste capul românilor din diaspora şi peste interesul naţional, pentru a decupla libertatea de mişcare a românilor de drepturile sociale pe care ar putea să le primească în străinătate.

"I-am propus lui Cameron un proces de reflecţie pentru separarea libertăţii de mişcare de drepturile sociale", spunea Iohannis recent. Sursa declaraţiilor, aici.

Adică, pe înţelesul tinerilor frumoşi şi sălbatici din diaspora care se amăgesc că o să-şi ia ţara înapoi cu Iohannis al lor: duceţi-vă voi şi munciţi şi spetiţi-vă în ţările UE, dragii mei diasporeni, că nu veţi avea aceleaşi drepturi ca alţii, veţi fi doar nişte bieţi cetăţeni de rangul doi, un soi de iobagi democratici.

Duceţi-vă, că mă ajută pe mine să cîştig toată puterea aici, să-mi văz visul cu ochii: Guvernul MEU!

Nu contează drepturile obţinute de România prin aderarea la UE, drepturi consfinţite în tratatele oficiale UE. Vine Iohannis şi le anulează cu o mişcare de mînă, să le facă pe plac tuturor austeritarienilor din PPE, lui Merkel şi lui Cameron şi austriecilor care l-au medaliat, probabil pentru entuziasmul cu care apără pădurile tăiate.

Cum ar veni: românii mei, pufoşii mei, mergeţi voi şi fiţi iobagii Europei. Mulţumesc că m-aţi votat. Fraerilor care esteţi voi. Ghinion!

Evident că dezvăluirea acestui troc politic este o acuză gravă la adresa funcţiei sale de preşedinte şi chiar la adresa patriotismului lui Iohannis.

Evident că Iohannis şi liberalii resimt asta. Drept pentru care contracarează, de maniera cea mai delirantă. Fac din alb negru. Nu ei. Nuuu! Guvernul e de vină!

Fiţi atenţi ce le-a bubuit mintea.

Au dat ordin pe unitate la pufoşii “obiectivi” din presa “obiectivă” să compună la repezeală, aşa, un titlu tabloid din care să rezulte că de fapt Guvernul, nu Iohannis, ar dori asta.

Hai, băgaţi repede ceva cu Guvernul, că el e de vină, că e groasă! Se supără ăştia pe noi! Nu contează cît de grosieră e minciuna, nevoia e mare.

Drept pentru care titlul sună cum trebuie să sune un titlu tabloid: „BOMBĂ: Guvernul român este de acord cu scăderea ajutoarelor sociale pentru românii din Diaspora“

Din el rezultă, evident, că Guvernul e nemernic. Mamă, ce chestii nasoale face nenorocitul ăsta de Guvern!

Dacă însă veţi face click în articol (nu vă recomand, pute urît), veţi descoperi că de fapt nu e deloc vorba despre Guvernul României în propoziţie, ci doar despre declaraţiile unui biet pufos de dreapta, pe pagina lui de Facebook.

Iaca acolo, un pedelist de rang foarte secund, mascat evident în cel mai liberal penelist, care se bagă şi el în seamă, să-şi crească notorietatea, să dea frumos, poate obţine un titlu de secretar de stat sau poate chiar de ministru cînd o veni vremea să se împartă prada.

În rest, în articol, în afară de titlu, nu se spune nimic, DAR NIMIC despre Guvernul României. Afară e vopsit gardul, înăuntru leopardul. Zice de Cameron, zice de ministrul austriac Kurz, care vrea şi el aceeaşi decuplare a beneficiilor sociale. Dar nimic despre Guvern.

Evident că titlul e o minciună ordinară. Nu există nici o declaraţie de susţinere din partea Guvernului României în privinţa propunerilor făcute de Iohannis de decuplare a românilor de la beneficiile sociale.

Din contră. Guvernul României, prin Ministerul de Externe, a dat o replică rapidă şi dură declaraţiilor ministrului austriac de externe care s-a apucat să cînte şi el aceeaşi melodie ca şi Iohannis şi Cameron:

"Ministerul român al Afacerilor Externe nu este de acord cu luările de poziţie publice ale ministrului federal al afacerilor externe al Austriei pe tema asistenţei sociale destinate lucrătorilor intra-comunitari, cu referire expresă la România, apreciind că amplificarea, în mod artificial, a unor astfel de poziţionări, riscă să-i transforme pe cetăţenii români care lucrează în mod legal în Austria în victime ale unei dispute politice "

Sursa declaraţiilor MAE, aici.

Deci, stimaţi cititori, dragii mei pufoşi şi restul diasporeni, sîntem fix ca la Radio Erevan în acest articol "obiectiv" de pe acel site "obiectiv" care clamează că Guvernul României face şi drege. Nu i s-a dat, i s-a luat. Nu e bicicletă, e motocicletă. Nu spriină declaraţiile lui Iohannis, din contră.

Asta nu e presă, pufoşilor. Ăsta e delir. Asta e nesimţire curată, clară, de manual.

Dincolo de analiza de conţinut a acestei manipulări ordinare, faptul că pedeliştii de liberali iohannişti se simt suficient cu musca pe căciulă încît să împingă pe site-urile prielnice lor o asemenea calomnie pe faţă arată două lucruri.

Pe de o parte, cît de disperaţi sînt la adresa acestui subiect.

Este de departe cea mai detrimentală situaţie prin care trece Iohannis de cînd a devenit preşedinte.

Iohannis a comis-o rău de tot, bătîndu-şi joc de românii din diaspora pentru a obţine sprijin de la potentaţii europeni de dreapta pentru lupta politică internă.

Orice, doar să-i luăm gîtul lui Ponta şi să avem Guvernul MEU. Al MEU. My preciousss! Pe urmă vedem noi. Dă-i încolo de diasporeni. Să sufere! Şi-au luat ţara înapoi.

Pe de altă parte, incidentul respectiv arată calitatea execrabilă a acestor pufoşi de liberali, de fapt niste jalnici pedelisti deghizaţi, care recurg la cele mai josnice si primitive maniere de dezinformare pentru a nu fi prinşi cu mîţa în sac, încercînd s-o dea pe alţii.

Iată cum, din păcate, termenul de “liberal”, acest cuvînt cu atît de multe conotaţii istorice remarcabile, devine încet-încet o insultă. :( 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite