Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DNA pentru 6 ani de închisoare

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DNA pentru 6 ani de închisoare

DNA anunţă că a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Mircea Drăghici, fost trezorier al PSD, într-un dosar în care este acuzat că a folosit banii partidului pentru excursii exotice personale sau ale altor persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mircea Drăghici este acuzat de utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate şi delapidare, ambele în formă continuată.

"În perioada 10 aprilie 2017 – 22 mai 2018, inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe, în calitatea menţionată mai sus, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând formaţiunii politice respective, ar fi utilizat suma totală de 550.522 lei din conturile partidului pentru achitarea, către o societate comercială, a unor cheltuieli ocazionate de deplasarea şi/sau cazarea în destinaţii turistice exotice a sa şi a altor persoane.
De menţionat este că, din suma de mai sus, 231.040 lei ar fi reprezentat o parte din subvenţia acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă", transmite DNA.

Procurorii spun că Drăghici a achitat prejudiciul, precum şi cheltuielile judiciare din faza de urmărire penală.

"În prezenţa avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv:
- 6 ani închisoare cu executare şi interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât şi pe o perioadă de 3 ani după executarea acesteia, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii (trezorier partid politic) şi de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public", potrivit DNA.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Bucureşti.

Pe 1 iulie 2021, Mircea Drăghici a fost condamnat la 5 ani de închisoare, fiind acuzat că ar fi folosit banii partidului pentru achiziţionarea unui imobil, în prezent fiind încarcerat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările