Dosarul violenţelor asupra jandarmilor: 169 de jandarmi susţin că au fost agresaţi fizic sau verbal la protestul din 10 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:

169 de jandarmi susţin că ar fi fost agresaţi fizic şi verbal în timpul protestelor din 10 august din Piaţa Victoriei, potrivit procurorilor ce instrumentează dosarul violenţelor exercitate împotriva forţelor de ordine. Potrivit aceloraşi magistraţi, au fost înregistrate 78 de sesizări în cadrul anchetei în care se fac cercetări cu privire la fapte de lovire sau ultraj.

Cele mai recente informaţii furnizate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 din Bucureşti arată că până în acest moment, în ancheta care vizează violenţele de la protestul din 10 august, violenţe exercitate împotriva forţelor de ordine, au fost identificate 169 de cazuri în care jandarmii au fost agresaţi fizic sau verbal.

Sunt 78 de sesizări înregistrate în cadrul anchetei în care se fac cercetări cu privire la fapte de lovire, de distrugere sau de ultraj.

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti efectuează cercetări într-o cauză penală, cu denumirea generică 'Protestul Diasporei', formată în urma reunirii a 78 de acte de sesizare. Cercetările privesc exercitarea de acte de violenţă fizică şi morală împotriva a 169 de persoane vătămate, care au avut calitatea de organe de jandarmerie şi au desfăşurat activităţi cu ocazia protestului din Piaţa Victoriei în data 10/11 august 2018", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Urmează ca persoanele care au săvârşit aceste infracţiuni să fie identificate şi audiate de procurori.

La Parchetul General, Secţia Militară, procurorii investighează intervenţia brutală a jandarmeriei, dosar în care au fost depuse 770 de plângeri de către persoanele care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protestul din 10 august.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite