De astăzi, liber la vaccinare fără programare, direct în centre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto digi24.ro
Foto digi24.ro

Persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19 se pot prezenta, începând de astăzi, direct în centrele de vaccinare, fără a mai fi nevoie de programare în platformă, anunţă news.ro. Timpul de aşteptare până la vaccinarea propriu-zisă depinde de capacitatea centrului ales de fiecare persoană. Cei care şi-au făcut deja programare în platformă au prioritate la vaccinare.

Potrivit Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), începând de astăzi, sâmbătă, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze şi au documente de identitate valabile se pot prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul orarului de funcţionare.

Persoanele cu vârsta de până în 60 de ani care doresc să se vaccineze se pot prezenta la centrele de vaccinare după ora 14.00, de asemenea fără programare.

Fără programare, dar cu bon de ordine

"Important de reţinut este faptul că prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă şi timpul de aşteptare pot fi condiţionate de capacitatea centrului respectiv şi de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru. Menţionăm că persoanele care optează pentru această modalitate extinsă de înscriere în procesul de imunizare vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) şi vor primi adeverinţa de vaccinare, conform procedurilor", a arătat CNCAV.

Totuşi, persoanele programate prin platformă şi care au locuri rezervate conform planificării au prioritate la vaccinare. Suplimentar, în funcţie de capacitatea de vaccinare a centrului şi disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite