Cutremur cu magnitudine de 3,2 pe scara Richter în Vrancea

Cutremur cu magnitudine de 3,2 pe scara Richter în Vrancea

FOTO Sky News

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 pe scara Richter s-a produs, în noaptea de luni spre marţi, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), seismul s-a produs la ora 2.36, la o adâncime de 125 de kilometri.

Cele mai apropiate oraşe au fost  Focşani (37 de kilometri), Mărăşeşti (42 de kilometri), Covasna (44 de kilometri), Râmnicu Sărat (49 de kilometri) şi Târgu Secuiesc (53 de kilometri).

De la începutul acestui an, în judeţele Vrancea şi Buzău s-au mai produs şase cutremure cu magnitudinea de peste 3 grade, cel mai puternic, de 4,1 grade, fiind înregistrat pe 7 ianuarie, în judeţul Buzău.

În 2015, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, unul pe 24 ianuarie şi unul pe 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.

Pe 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările