CTP, despre cei care nu respectă carantina: Amenzile sunt inutile, trebuie direct arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat, la Digi 24, decizia Guvernului Orban de a majora pedepsele pentru infracţiuni comise în contextul pandemiei de coronavirus. El susţine că în lipsa unor proceduri clare aceste măsuri nu-şi vor atinge scopul.

„Este substanţială majorarea pedepselor, dar trebuie să fie şi eficientă. Degeaba se rostesc aceste cuvinte, 15 ani de puşcărie, dacă respectivul nu ajunge într-un timp record în spatele gratiilor. Ar putea să tergiverseze, cu ajutorul unor avocaţi, să pretindă că e bolnav de covid-19 şi nu poate să suporte regimul penitenciar şi cere arest la domicliu, adică acolo de unde a fugit. Nişte avocaţi bine plătiţi pot să întârzie. 

Ar trebui şi nişte proceduri de urgenţă în legătură cu termenele în care e tratat respectivul de către instanţă, altfel aceste măsuri nu-şi vor atinge scopul. Amenzile sunt inutile, trebuie direct arestare", este părerea jurnalistului. 

Întrebat de ce crede că unele persoane nu respecă regimul de carantină, CTP a spus că din nepăsare.

„Nu-i interesează soarta celorlalţi. Nu le pasă. Ce treabă au ei că se îmbolnăvesc alţii? Ei vor să se ducă să-şi cumpere nu ştiu ce. Pot exista şi persoane care în astfel de situaţii vor să infecteze deliberat pe alţii. Pentru că au probleme comportamentale - cum e cel care a scuipat medicii. Există oameni care vor să ucidă bătrânii. Bătrâni care au nişte bani şi vor să îi moştenească. 

Am mai auzit pe unul care pe internet s-a declarat contaminat, el nefiind,. Aceşti inşi trebuie trecuţi în regim penal. Inducerea în eroare a autoritţilor poate să facă mult rău. Mobilizează nişte resurse care pot fi folosite într-un caz real", a atras atenţia Cristian Tudor Popescu. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite