Cât ar putea costa SUV-ul electric de la Dacia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
renault

Dacia este mai aproape de lansarea primei maşini electrice a brandului, se arată în presa franceză. Aspectul maşinii electrice de la Dacia va fi similar cu cel al lui Renault City K-ZE, disponibil pe piaţa din China, de la care va împrumuta mare parte din elemente.

Cel mai probabil modelul, care nu are încă un nume, va fi lansat în anul 2021. Oficial nu s-au comunicat datele tehnice ale viitoarei maşini electrice de la Dacia, dar le puteam induce dacă avem în vedere performanţele modelului care se vinde în acum China. Concret, oarecum asemănător modelului Captur, Renault City K-ZE are 3,74 metri lungime, 1,58 metri lăţime, 1,48 metri înălţime şi o gardă la sol de 151 de milimetri. City K-ZE dispune de un propulsor cu o putere de 45 de cai putere şi un cuplu de 125 Nm. Este alimentat de o baterie de tip litiu-ion cu o capacitate de 26,8 kWh, care se încarcă, în proporţie de 80 la sută, în 30 de minute de la o staţie rapidă.  Încărcarea acumulatorilor în regim casnic se face în circa şase ore.

Maşina are o autonomie teoretică de peste 250 de kilometri, iar viteza maximă este limitată electronic la 105 kilometri pe oră. Renault susţine, însă, că în utilizare urbană, cu viteza maximă de 60 de kilometri pe oră, autonomia ar atinge 350 kilometri. Pentru comparaţie, noul Volkswagen e-up! anunţă o autonomie de 260 de kilometri. 

În China preţul de pornire este de 7.200 de euro, dar în funcţie de dotare, acesta poate creşte la 8.500 sau chiar  9.200 de euro. Modelele mai dotate dispun, între altele, de senzori de parcare, cameră video pentru marşarier sau chiar sistem de infotainment.

Pentru piaţa europeană constructorul va fi obligat să monteze pe maşină unele dotări suplimentare de siguranţă şi, drept urmare, preţul de pornire al SUV-ului de mici dimensiuni cu motorizare electrică de la Dacia va fi mai mare decât cel al  “fratelui” chinez. Astfel, conform unor surse din piaţă, acesta ar putea fi în Europa de cel puţin 10.000 de euro, la dotări minime. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite