Camera Deputaţilor a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu un conflict între Ministerul Public şi Parlament

Camera Deputaţilor a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu un conflict între Ministerul Public şi Parlament

Imagine de arhivă

Camera Deputaţilor a sesizat, luni, Curtea Constituţională cu privire la existenţa unui conflict între Ministerul Public şi Parlament, legat de protocolul SRI-Parchetul General din anul 2016, anunţă Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Curtea Constituţională a României a fixat pe 22 octombrie termenul până la care părţile pot trimite punctele de vedere privind conflictul juridic între Ministerul Public şi Parlament, legat de protocolul SRI-Parchetul General din anul 2016, a anunţat Mediafax.

Ştirea iniţială: Potrivit sursei citate, sesizarea la CCR a fost semnată de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat, luni, atribuţiile, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial. „În data de 8 octombrie 2018, atribuţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor vor fi exercitate de domnul deputat Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor”, potrivit deciziei publicată, luni, în Monitorul Oficial.

Pe agenda oficială a preşedintelui Camerei Deputaţilor nu figurează, luni, nicio întrevedere.

Pe 25 septembrie, Florin Iordache a declarat, în şedinţa Comisiei juridică a Camerei Deputaţilor, în cadrul dezbaterilor privind OUG 6/2016, că prin semnarea protocolului cu SRI în anul 2016, procurorul general, Augustin Lazăr, a transformat Serviciul Român de Informaţii în organ de cercetare penală, astfel SRI primind puteri sporite.

"Din punctul meu de vedere, protocoalele sunt inadmisibile şi modul în care Procurorul General a semnat aceste protocoale sunt de natură să creeze un conflict constituţional şi ne gândim foarte clar să declanşăm un conflict constituţional datorită faptului că prin semnarea de către Procurorul General a acestor protocoale, mă refer şi la cel din 2009 şi la cel din 2016, a venit să adauge la Codul de Procedură Penală. (...) Prin semnarea acestor protocoale, procurorul general a venit să adauge la CPP şi a transformat SRI în organ de urmărire penală. Noi analizăm dacă nu este vorba despre un conflict constituţional şi dacă este necesar să sesizăm Curtea Constituţională", a declarat Iordache.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările