Apare încă un model Dacia? Arkana, fratele mai sportiv al lui Duster

Apare încă un model Dacia? Arkana, fratele mai sportiv al lui Duster

Maşina a fost surprinsă în timpul testelor FOTO Ferdfanpage Twitter

Arkana, modelul SUV – Coupé al celor de Renault care, cel mai probabil, se va comercializa în Europa sub brandul Dacia, a fost surprins într-o serie de fotografii spion realizate chiar în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este un fel de BMW X4 în variantă low-cost, iar maşina va fi lansată pe piaţă  în acest an, mai întâi în Rusia. Astfel, fabricat iniţial în uzinele din Moscova, acest SUV – Coupé va fi comercializat şi pe alte pieţe sub marca Renault sau Dacia „cu acelaşi unic design, dar adaptat, de asemenea, la aşteptările clienţilor locali”, susţin oficialii francezi. 
 
Unele surse susţin că unicul impediment al lansării în Europa a modelului Dacia Arkana îl constituie riscul de concurenţă cu Renault Kadjar, existând posibilitatea de canibalizare între cele două modele.  
 
Conform unor surse, noul model va beneficia de o nouă platformă,  diferită de cea a actualului Duster. Este vorba despre platforma CMF-B, cea  utilizată de noua generaţie Clio.   
 
22.000 de euro
 
Primele date despre acest nou model au scăpat în presa în luna martie a anului trecut, iar după ceva timp informaţia a fost confirmată de oficialii Renault. Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentantul Renault, maşina va avea o lungime comparabilă cu cea a lui Duster (aproximativ 4,30 metri), va avea un caracter sportiv şi va costa între 20.000 şi 22.000 de euro.
 
Renault vrea să ajungă la vânzări anuale de 5 milioane unităţi până în 2022, iar Arkana va juca un rol cheie în atingerea acestui obiectiv. Compania auto franceză n-a avansat momentan ţinte de vânzări, dar e clar că la capacitate de producţie maximă (probabil prin 2020-2021), Arkana va fi comercializat în peste 200.000 de exemplare pe an, la nivel mondial. Probabil, din acest motiv, în prezent, uzina din Piteşti este în plin proces de mărire a capacităţii de producţie. 
 
 
Oficialii companiei Renault au anunţat şi schimbarea platformei pe care vor fi lansate viitoarele modele Dacia, cu aceeaşi CMF-B, în special din motive de siguranţă. 
 
În ceva timp intră în vigoare noile norme de siguranţă pe care actuala platformă B0 nu le mai poate respecta. Gama low-cost a grupului Renault, din care face parte familia Logan, ar urma să atingă vânzări anuale de 2 milioane de exemplare, de la 1,5 milioane vândute în 2017. Conform reprezentanţilor companiei, aceste creşteri s-ar bază pe noua generaţie Duster, dar şi pe Arkana.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: