A doua zi de demolare a chioşcurilor amplasate ilegal la metrou. Astăzi sunt vizate cele de la staţia Pipera

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile continuă demolarea chioşcurilor de la staţia de metrou Pipera
Autorităţile continuă demolarea chioşcurilor de la staţia de metrou Pipera

Autorităţile continuă demolarea chioşcurilor amplasate ilegal la metrou. Joi, sunt vizate magazinele de la staţia Pipera. Primele spaţii comerciale au început să fie puse la pământ, ieri, în staţia Ştefan cel Mare.

Cinci magazine vor fi demolate astăzi de la staţia de metrou Pipera. La faţa locului sunt prezenţi poliţiştii şi jandarmii, pentru a se asigura că situaţia nu va escalada.

În prima zi de demolare a magazinelor, la staţia Ştefan cel Mare a fost prezent şi primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu. Miercuri, situaţia a degenerat, iar muncitorii s-au plâns de faptul că autorităţile nu aveau niciun drept şi nicio bază legală să spargă lacătele spaţiilor comerciale, mai ales că unele aveau încă marfa la interior. 

Astfel de acţiuni vor avea loc în toate staţiile de metrou din Bucureşti unde sunt magazine care funcţionează ilegal.

Termenul limită pentru eliberarea spaţiilor comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou a expirat vineri, 2 aprilie, conform unei notificări transmise de Metrorex firmei care administrează aceste unităţi. Compania anunţa încă de vineri că săptămâna aceasta trebuie evacuate magazinele.

La finalul lunii martie, reprezentanţii Metrorex precizau că această măsură a fost luată deoarece, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă.

În replică, reprezentanţii Unităţii - Sindicatul Liber Metrou (USLM) au precizat că toate magazinele de la metrou au fost construite conform legislaţiei in vigoare, cu aprobarea Metrorex, iar 80% dintre acestea sunt proprietatea sindicatelor din metrou.

Pe 25 martie, la o zi după ce Metrorex a anunţat că spaţiile comerciale de la metrou vor fi evacuate, sindicaliştii de la USLM au declanşat un protest spontan, iar metroul a fost blocat total în acea zi. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite