Şeful Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, reţinut de procurorii DNA în urma unui flagrant

Şeful Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, reţinut de procurorii DNA în urma unui flagrant

Mihail M. Vlasov conduce Camera de Comerţ şi Industrie din 2007 FOTO Mediafax

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, avocatul Mihail M. Vlasov, a fost dus la audieri, marţi seară, de procurorii DNA, în urma unui flagrant.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unor surse din cadrul DNA citate de Mediafax, Mihail Vlasov a fost ridicat de procurori şi condus la sediul DNA pentru audieri, după ce a fost surprins în flagrant în timp ce primea aproximativ 200.000 de euro.

În schimbul acestor bani, Vlasov ar fi trebuit să-şi folosească influenţa.

Procurorii vor decide dacă încep urmărirea penală pe numele lui Vlasov în urma audierii la DNA.

Mihail Vlasov, în vârstă de 70 de ani, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României din 2007.

În perioada iunie - decembrie 2008 a deţinut şi un mandat de deputat.

Este tatăl a două fete - Vanda Anamaria Vlasov şi creatoarea de modă Ingrid Vlasov - şi socrul fostului ministru de Interne Cristian David (PNL), căsătorit cu cea dintâi.

În 2012 Mihail Vlasov a fost reclamat la DNA pentru corupţie. Un număr de 12 preşedinţi de camere de comerţ din teritoriu au transmis către DNA o plângere penală în care arătau că Vlasov ar fi folosit discreţionar fondurile Camerei de Comerţ.

"Preşedintele CCIR, dl Mihail M. Vlasov a cheltuit, în anul 2011, suma de 12.239.098 lei, existând indicii serioase în sensul că aceşti bani nu au fost cheltuiţi doar în interesul CCIR. Cu ocazia dezbaterilor, în Adunarea din 23 aprilie 2012, a Execuţiei Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al CCIR pe anul 2011 (punctul 3 de pe ordinea de zi), am observat că, în Anexa nr.2 (Execuţia Bugetului de Venituri şi Cheltuieli anul 2011), punctul 4 (Cheltuieli cu serviciile executate de terţi), litera l (fond la dispoziţia Preşedintelui), în coloana intitulată "prevederi 2011" a fost menţionată suma de 12.400.000 lei, în loc de 6.300.000 lei, asa cum aprobaseră membrii Camerei Naţionale, în Adunarea din data de 19 mai 2011", se arată în sesizare.

Până în prezent Mihail Vlasov nu a fost trimis în judecată de către DNA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: