Toate parcurile din Capitală sunt închise de sâmbătă. Decizia de ultimă oră a municipalităţii

Toate parcurile din Capitală sunt închise de sâmbătă. Decizia de ultimă oră a municipalităţii

Parcul Herăstrău, Grădina japoneză. Imagine: Arhiva Adevărul

Toate parcurile din Bucureşti se vor închide de sâmbătă, 28 martie 2020, potrivit unei decizii luate vineri seara de comitetul municipal pentru situaţii de urgenţă. Este o măsură suplimentară pe care municipalitatea o ia pentru a limita răspândirea epidemiei de Covid-19.

Ştiri pe aceeaşi temă


Sâmbătă, poliţia locală va avea grijă să blocheze accesul în parcurile Capitalei, iar autorităţile recomandă locuitorilor să nu mai iasă din case decât pentru nevoi urgente.

În plus, mai multe hoteluri din capitală vor fi puse la dispoziţia medicilor, în special a celor care lucrează în spitale de boli infecţioase, pentru a se putea caza acolo, dacă doresc să se izoleze şi să nu mai meargă acasă, pentru a nu-şi pune familiile în pericol. Potrivit informaţiilor Digi24, Primăria Capitalei a primit deja peste 700 de solicitări din partea cadrelor medicale care doresc să se cazeze în altă parte.

Primăria Capitalei merge mai departe şi cu planul de a testa un eşantion din populaţia Bucureştiului, iar săptămâna viitoare începe pregătirea personalului medical care se va ocupa de aceste testări, care, spre finalul săptămânii, este posibil chiar să înceapă. Se aşteaptă însă nişte informaţii suplimentare de la Institutul Naţional de Statistică pentru o dimensionare cât mai corectă a eşantionului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: