Podul de la Doamna Ghica. Când va începe montarea tablierului metalic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook / Nicuşor Dan
Foto: Facebook / Nicuşor Dan

În luna septembrie va începe montarea tablierului metalic de la pasajul Doamna Ghica, a anunţat joi primarul general, Nicuşor Dan, precizând că în august vor fi livrate primele componente.

„Aşa va arăta tablierul metalic ce va fi montat pe podul de la Doamna Ghica, aflat în construcţie în sectorul 2 al Capitalei. Am optat pentru o culoare standard, potrivită acestui gen de investiţie. Firma italiană care realizează lucrarea va trimite luna viitoare primele componente ale tablierului, iar în septembrie vom începe montajul. Revin cu informaţii după ce soseşte primul transport”, a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

După două licitaţii eşuate, în ianuarie anul acesta, municipalitatea a anunţat firma câştigătore pentru producţia tablierului de pod de la pasajul Doamna Ghica - societatea italiană Scandiuzzi Steel Construtions SPA. Valoarea contractului fiind de 21,8 milioane lei, iar termenul pentru livrare este şapte luni şi jumătate de la semnarea acestuia.

Reamintim că lucrările la Pasajul de la Doamna Ghica au fost reluate de Primăria Capitalei la finalul lunii august 2021, după 9 luni de pauză. Şantierul a fost blocat din lipsa banilor, situaţia fiind rezolvată prin realizarea unui parteneriat între Primăria Capitalei şi Primăria Sectorului 2, astfel încât aceasta din urmă să contribuie cu 30 milioane lei pentru finalizarea lucrării, iar Primăria Capitalei cu 110 milioane lei. Lucrările la pasaj au fost oprite în noiembrie 2020, la 40% stadiu de execuţie.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite