Furtună în Bucureşti: Intervenţii ale ISU  pentru îndepărtarea efectelor: 39 de copaci au căzut, 26 autovehicule au fost avariate. Precizările prefectului

Furtună în Bucureşti: Intervenţii ale ISU  pentru îndepărtarea efectelor: 39 de copaci au căzut, 26 autovehicule au fost avariate. Precizările prefectului

Foto Shutterstock (arhivă)

Furtuna de sâmbătă după-amiaza a provocat pagube în mai multe zone Bucureştiului, echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă intervenind pe zece străzi pentru a îndepărta copaci, stâlpi sau elemente de construcţii dislocate de vântul puternic. Potrivit ISU, 39 de copaci au căzut, un acoperiş a fost parţial despins, ca şi tencuiala faţadei unei clădiri.

UPDATE 21.09 În urma furtunii din Capitală, ISU Bucureşti-Ilfov a transmis că s-au înregistrat 39 de copaci căzuţi, un caz de acumulare de apă în locuinţă, un caz de tencuială de faţadă a unei clădiri care s-a desprins de asemenea, un stâlp căzut, un acoperiş parţial desprins şi 26 de autoturisme avariate. 
 
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunţat că începând cu ora 07:00 (mâine dimineaţă, duminică), mai multe formaţii ale serviciului de întreţinere spaţii verzi vor derula operaţiuni de repoziţionarea/replantare a arborilor afectaţi.
Serele din Parcul Drumul Taberei au fost afectate de furtună.
 
UPDATE 20.27 Prefectul Capitalei, Toni Greblă a declarat, sâmbătă, la Digi24, despre furtuna din Capitală, că s-a manifestat în special în sud, fiind afectat sectorul 6. El a precizat că toţi copacii rupţi au fost toaletaţi iar acoperişul smuls de vânt a fost îndepărtat, iar unde au căzut stâlpii de electricitate a fost întreruptă imediat alimentarea cu energie, astfel că nu mai există niciun pericol pentru populaţie.
 
”A fost o vijelie cu ploaie, în anumite părţi ale Capitalei, în special sectorul 6 a fost afectat. Am avut 29 de copaci doborâţi, 19 autoturisme avariate, un stâlp de electricitate doborât şi un acoperiş al unui bloc”, a spus prefectul Toni Greblă. 
 
El a precizat că în prezent, toţi pomii au fost toaletaţi iar acoperişul care a fost smuls de vânt a fost îndepărtat. 
 
”Se circulă, într-adevăr, îngreunat, ca după o ploaie”, a mai spus prefectul Capitalei. 
 
Greblă a menţionat că furtuna a fost mai puternică în zona de sud a Capitalei, partea de nord nu a avut astfel de manifestări meteorologice. 
 
”În prezent nu mai sunt intervenţii în desfăşurare însă, pe anumite părţi ale carosabilului există apă care încă nu a ofst preluată de sistemul de canalizare. Nu împiedică circulaţia autoturismelor, doar o îngreunează”, a mai afirmat Toni Greblă. 
 
Despre stâlpii de electricitate doborâţi de furtună, prefectul a spus că acolo unde au căzut câţiva stâlpi a fost întreruptă imediat alimentarea cu energie electrică. ”Nu avem niciun rănit iar în prezent nu mai există niciun fel de pericol pentru populaţie”, a mai spus Toni Greblă. 
 
 
***
 
Pe strada Apeductului a fost nevoie de intervenţia ISU pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie care se desprinseseră şi exista pericolul să cadă.
 
Pe străzile Cernişoara, Şoseaua Alexandriei, copaci au căzut pe carosabil, în timp ce pe strada Chilia Veche şi pe strada Romaniţei doi pomi au căzut pe autoturisme. Pe strada Batiştei, pompierii au intervenit pentru îndepărarea unui arbore care stă să cadă. 
 
Totodată, pe strada Drumul Osiei un stâlp a căzut la pământ, iar pe strada Bârgarilor s-a produs un scurtciruit la un stâlp de iluminat.
 
Vântul puternic a desprins parţial un acoperiş al unui imobil de pe strada Intrarea Filmului , în timp ce pe strada Humuleşti demisolul unei locuinţe a fosta inundat.
 
În total, până la ora transmiterii acestei ştiri, în zona Capitalei sunt 29 de copaci căzuţi şi 19 autovehicule avariate, anunţă ISU. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările