VIDEO Poliţia: imaginile de la locul accidentului, publicate de ProTV, sunt modificate digital

VIDEO Poliţia: imaginile de la locul accidentului, publicate de ProTV, sunt modificate digital

FOTO: captură video MAI

„Analiza imaginilor publicate pe site-ul www.protv.md a arătat că este vorba de un clip elaborat în baza înregistrărilor de la benzinăria din imediata vecinătate a locului producerii accidentului. Din imaginile originale au fost tăiate data şi ora, au fost tăiate şi lipite porţiuni din film, fără a anunţa publicul despre modificările efectuate“, spune Inspectoratul General al Poliţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul vine după ce astăzi, ProTV a difuzat imagini video de la accidentul în care au murit cei opt tineri, afirmând că că victimele ar fi fost urmărite de un echipaj al Poliţiei de Patrulare.

Potrivit IGP, clipul de mai jos reprezintă o secvenţă a imaginilor ridicate de Serviciul de Securitate Internă şi Combatere a Corupţiei a MAI de la benzinăria Valiexchimp, aflată în imediata apropiere a accidentului. Una din camerele de supraveghere ale benzinăriei acoperă o porţiune de drum care surprinde deraparea automobilului implicat în accident (ora 23:37:50, a ceasului camerei de supraveghere). Momentul este văzut de angajaţii benzinăriei şi de colaboratorii serviciului de pază privată „Berkut” care staţionau pe teritoriul benzinăriei. La scurt timp după impact (41 de secunde), automobilul celor de la „Berkut” porneşte de pe teritoriul benzinăriei (23:38:21) şi se apropie de şosea, lasă să treacă un automobil care nu opreşte lîngă locul accidentului (23:38:28) şi se apropie de locul accidentului şi include avertizorul de avarie (23:38:32) şi staţionează. Luminile avertizorului de avarie au fost prezentate în materialul menţionat drept girofarul inclus al patrulei INP.

Inspectoratul Naţional de Patrulare: „Cu certitudine, maşina din imagini nu este a poliţiei“

În al doilea clip, de la o cameră de supraveghere a benzinăriei Bemol, este surprinsă porţiunea de şosea aflată la un kilometru distanţă de locul producerii accidentului. În imagini se vede că automobilul implicat în accident, avînd viteză mare şi avertizoarele de avarie incluse, nu este urmărit de nici un automobil al poliţiei. Automobilul apare în imagini la ora marcată pe camera de bord drept 23:55:31.

NB: Ceasurile camerelor de supraveghere sunt setate diferit şi arată ore diferite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările