Ploile de vineri au făcut prăpăd în mai multe localităţi

Ploile de vineri au făcut prăpăd în mai multe localităţi

FOTO IPN

Ploile de vineri, 24 mai, au făcut prăpăd în mai multe localităţi din ţară. Aversele au spălat porţiuni întregi de drum, au afectat hectare de culturi agricole. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în localitatea Unţeşti din raionul Ungheni au fost smulse foi de ardezii de pe acoperişul mai multor case, iar în satul Rădenii Vechi precipitaţiile au distrus o porţiune din drumul local.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Cahul ploaia a compromis suprafeţe de culturi agricole în localităţile Giurgiuleşti şi Câşliţa Prut, iar în Slobozia Mare au fost inundate porţiuni de drum local. În localităţile Cotovscoie, Etulia şi Cişmichioi din Găgăuzia precipitaţiile au deteriorat drumuri locale şi au afectate culturi agricole. În satul Cişmichioi, au avut de suferit circa 24 de hectare de vii şi 23 de hectare de livezi de cireş şi prun. Presa locală din sudul ţării scrie că străzile au fost acoperite de bucăţi de gheaţă, iar mai multe curţi au fost inundate. Potrivit sătenilor, vremea rea le-a adus pagube semnificative.
 
Angajaţii IGSU continuă şi astăzi lucrările de fortificare a digurilor de protecţie în preajma râului Nistru. Pe parcursul zilei de vineri au fost efectuate lucrări de defrişare a arbuştilor şi arborilor pe un sector cu o lungime de aproximativ patru kilometri din apropierea satului Crocmaz spre direcţia satului Tudora, pentru a permite unităţilor de tehnică întreprinderea lucrărilor de consolidare a digului. Salvatorii şi carabinierii au efectuat lucrări de consolidare a digului cu saci cu nisip în regiunea stadionului satului Crocmaz.
 
În urma ridicării nivelului apei în râurile Nistru şi Prut, la IGSU a fost activată Celula de criză cu implicarea experţilor din cadrul mai multor srtucturi de stat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările