Peste un milion de moldoveni, vaccinaţi împotriva COVID-19

Peste un milion de moldoveni, vaccinaţi împotriva COVID-19

Peste un milion de persoane s-au vaccinat în Republica Moldova cu schema completă împotriva COVID-19, a anunţat Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă. Cea mai înaltă rată de imunizare cu schema se înregistrează în grupul de vârstă 70-79 de ani, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acoperirea naţională cu schema completă în populaţia generală constituie peste 29% sau 47% din populaţia cu reşedinţă obişnuită, raportată de Biroul Naţional de Statistică. Campania de imunizare împotriva COVID-19 a fost lansată în Republica Moldova la 2 martie 2021, iar până în prezent au fost administrate circa 1 milion 860 de mii de doze, în schema primară şi booster. La momentul actual în Republica Moldova sunt disponibile vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinopharm şi Sinovac. Ministerul Sănătăţii a raportat pentru marţi, 18 ianuarie, un număr-record de cazuri noi de COVID-19, 2681. Ultima dată peste 2000 de cazuri de infecţie au fost înregistrate într-o zi în valul pandemic din primăvara anului 2021. În prezent în spitale sunt internate 1345 de persoane confirmate cu infecţia COVID-19, dintre care 90 sunt în stare extrem de gravă şi 3 pacienţi sunt supuşi ventilării mecanice. Ala Nemerenco, ministra sănătăţii, a declarat anterior că în Republica Moldova se aşteaptă înregistrarea a 3-4 mii de cazuri noi de COVID-19 pe zi, în contextul în care în ţară a început un nou val pandemic.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările