Oamenii lui Usatîi, numiţi în funcţii. Fostul adjunct al lui Jizdan, director interimar al Departamentului Instituţiilor Penitenciare

Oamenii lui Usatîi, numiţi în funcţii. Fostul adjunct al lui Jizdan, director interimar al Departamentului Instituţiilor Penitenciare

Alexandru Pînzari. FOTO DIP

Ministerul Justiţiei a numit un director interimar la Departamentul Instituţiilor Penitenciare (DIP). La data de 9 octombrie, Alexandru Pînzari a preluat conducerea instituţiei. Nu se cunosc deocamdată motivele demisiei Anei Dabija, fostul director al DIP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexandru Pînzari este colonel de justiţie şi absolvent al Academiei de Poliţie „Ştefan cel Mare” din Republica Moldova, dar şi a Colegiului Marin din oraşul Odesa.
 
Acesta a fost adjunctul lui Alexandru Jizdan în cadrul Departamentului Servicii Operative din cadrul MAI (proaspătul director adjunct al SIS), fiind bănuit de relaţii apropiate cu controversatul om de afaceri Renato Usatîi, actual primar al municipiului Bălţi. Numele lui Pînzari şi a lui Jizdan figurează într-o înregistrare audio, publicată de Rise Moldova.
 
Contactaţi de Adevărul Moldova, Serviciul de presă a DIP ne-a spus că Ana Dabija nu a comentat demisia sa. „Doamna Dabija nu este în ţară. Dumneaei a demisionat, iar motivul nu se cunoaşte. Ministerul Justiţiei l-a numit în locul ei pe Alexandru Pînzari”, a precizat serviciul de presă pentru Adevărul Moldova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările