Medicii i-au restabilit degetele copilului de la Glodeni

Medicii i-au restabilit degetele copilului de la Glodeni

Operaţia băiatului de şase ani de la Glodeni a fost de durată, iar medicii de la Spitalul clinic municipal „Valentin Ignatenco” au reuşit să-i salveze degetele. Acum, spun ei, este foarte importantă perioada postoperatorie, ca să nu existe complicaţii, cum ar tromboza vaselor, în condiţiile în care degetele copilului sunt foarte subţiri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Contactat de IPN, şeful Secţie de traumatologie-ortopedie, Anatolii Curcă, a declarat că a fost o intervenţie micro-chirurgicală delicată şi destul de lungă, dar ambele degete au fost restabilite. Acum copilul este în stare gravă, dar stabilă, fiind în secţia reanimare, pentru a-i asigura circulaţia sanguină şi pentru a preveni eventuale consecinţe grave.

Potrivit doctorului, în astfel de cazuri este necesară o îngrijire specială în perioada postoperatorie, fiindcă vasele sunt foarte înguste, iar primele trei zile sunt decisive pentru prevenirea trombozei arteriale. Băiatul va mai rămâne internat 10-12 zile, iar în câteva săptămâni va începe recuperarea.

Băiatul a ajuns la spital, cu degetele tăiate cu toporul, accidental, de către fratele său mai mare, în vârstă de 10 ani.  

https://www.ipn.md/ro/medicii-i-au-restabilit-degetele-copilului-de-la-glodeni-7967_1073843.html

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: