La Chişinău se va desfăşura o cursă de ciclism pentru prevenirea suicidului

La Chişinău se va desfăşura o cursă de ciclism pentru prevenirea suicidului

De Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului, pe 10 septembrie, începând cu ora 09.00, un grup de ciclişti voluntari vor porni din scuarul Arcului de Triumf într-o cursă prin „inima” Capitalei, prin care îşi vor manifesta solidaritatea faţă de nevoia de a preveni suicidul, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curse similare se vor desfăşura concomitent în 40 de ţări. Prin această acţiune, participanţii vor transmite un mesaj cu privire la nevoia de a avea grijă de cel de alături şi nevoia de a cunoaşte semnele pe care le poate manifesta o persoană care se gândeşte la suicid. 

Cursa va fi urmată, la ora 11.00, de un eveniment de informare pentru copii şi maturi, cu sloganul: „Ia-ţi un minut să te informezi pentru că ai putea preveni o tragedie”.

Liuba Ceban, fondatoarea Liniei Verzi pentru Prevenirea Suicidului, spune că a fost lansată campania de colectare de fonduri „Provocarea 100”. În luna septembrie, se va tinde spre colectarea a 30 de mii de euro pentru ca ulterior, în 100 de localităţi rurale să fie transmis mesajul necesităţii prevenirii suicidului. Aceşti bani vor fi destinaţi implicit sporirii activităţii de consiliere gratuită oferită de către Linia Verde pentru Prevenirea Suicidului.

„Apelul nostru astăzi este să ne ajutaţi să ajungem în localităţi, unde suicidul se simte cel mai dureros. Mesajul nostru este ca toţi actorii din ţară, începând de la Guvern, ambasade, dar şi cetăţeni, să participe la campanie şi să ia în serios nevoia de a susţine financiar cauza de prevenire a suicidului”, a spus Liuba Ceban.

Potrivit datelor prezentate la eveniment, în jur de 500 de persoane mor anual prin suicid în Republica Moldova. Din 2012, Linia Verde – 060806623 a susţinut emoţional peste 3.000 de persoane care au trecut prin situaţii de criză.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările