Doi notari, din cei 11, au fost recunoscuţi în calitate de bănuiţi în dosarul actelor de stare civilă false

Doi
notari, din cei 11, au fost recunoscuţi în calitate de bănuiţi în dosarul
actelor de stare civilă false

Notarii bănuiţi că ar fi legalizat acte de stare civilă false vor fi cercetaţi în stare de libertate FOTO Mediafax

Doi din cei 11 notari, suspectaţi că ar fi implicaţi în autorizarea şi legalizarea actelor de stare civilă falsă pentru redobândirea cetăţăniei române, au fost recunoscuţi în calitate de bănuiţi, de complicitate la confecţionarea, deţinerea şi vânzarea documentelor oficiale false. Cei doi au fost audiaţi astăzi de procurori şi vor fi cercetaţi în stare de liberate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii legii susţin că au depistat în birourile lor notariale  seturi de documente, care au au fost autentificate în lipsa persoanelor solicitante, prezenţa cărora era obligatorie.

Amintim că, Ministerul Justiţiei a sesizat organele de forţă despre faptul că mai multe grupări erau antrenate în confecţionarea, deţinerea şi vânzarea documentelor oficiale false pentru perfectarea şi obţinerea cetăţeniei române. Ca urmare a investigaţiilor, Procuratura Generală a pornit câteva cauze penale în cadrul căror au fost iniţiate măsuri speciale de investigaţie, efectuate de către angajaţii Inspectoratului Naţional de Investigaţie, în scopul documentării acţiunilor ilicite.                                                                                     

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările