Copiii din diaspora moldovenească vor primi peste 3.600 de cărţi şi manuale în limba română

Copiii din diaspora moldovenească vor primi peste 3.600 de cărţi şi manuale în limba română

Fiecare lot conţine 115 titluri FOTO: BRD

Biroul pentru Relaţii cu Diaspora a început să expedieze de astăzi un lot de cărţi şi manuale, printre care şi cărţi din Biblioteca Adevărul, toate în limba română, destinate elevilor moldoveni din 15 ţări în care există o diasporă a basarabenilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Distribuţia cărţilor se face spre 32 de asociaţii de moldoveni din Canada, Germania, Grecia, Italia, Irlanda, Kazahstan, Lituania, Luxemburg, Portugalia, Rusia, Spania, SUA, Norvegia, Franţa şi Ucraina.

„Cărţile şi manualele sunt oferite la solicitarea membrilor diasporei care organizează cursuri de limbă română pentru copii şi care au activităţi educativ-didactice în cadrul asociaţiilor. Prin procurarea acestui lot masiv de cărţi contribuim la menţinerea unui interes faţă de limba maternă mai ales în rândul copiilor care au plecat de mici în străinătate cu părinţii lor sau chiar s-au născut acolo, interes care este esenţial în păstrarea legăturii cu ţara de baştină, Republica Moldova“, a  afirmat Victor Lutenco, şeful Biroului pentru Relaţii cu Diaspora.

Fiecare asociaţie de moldoveni va primi câte un set de 115 cărţi, cu titluri din colecţia Adevărul „100 de cărţi pe care să le ai în bibliotecă“, „Abecedarul preşcolarului“ de Grigore Vieru, „Enciclopedia P. Guitz“ de Lică Sainciuc, „Poveşti“ de Ion Creangă, „Frunze de dor“ de Ion Druţă, „Poezii“ de Mihai Eminescu, „Opera poetică“ de George Coşbuc, precum şi manuale de limbă română şi ghiduri. La completarea lotului au contribuit cu donaţii de carte editura Cartier şi Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM). În total, cetăţenii Republicii Moldova din diasporă vor primi 3.601 cărţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: