Vlad Bătrîncea susţine că se va ajunge la „un colaps”, dacă Maia Sandu va semna decretul de dizolvare a Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Bătrîncea
Vlad Bătrîncea

Secretarul executiv al Partidului Socialiştilor, deputatul Vlad Bătrîncea, consideră că în situaţia în care Curtea Constituţională va da avizul pentru dizolvarea Parlamentului, iar preşedintele Maia Sandu va semna decretul respectiv, se va ajunge la „un colaps”.

„Asta înseamnă că în afara faptului că avem guvern semifuncţional, avem Parlament nefuncţional. Avem deficit total de administrare, avem probleme cu bugetul, nu putem identifica bani pentru alegeri. Asta se numeşte colaps”, a declarat Vlad Bătrîncea la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Vlad Bătrîncea e de părere că alegeri parlamentare anticipate nu vor putea fi organizate, deoarece va fi imposibil de alocat resurse financiare pentru acest scop, în condiţiile în care Parlamentul este dizolvat, iar Guvernul este în demisie.

„Eu vă zic ce o să facă Maia Sandu, o să spună că e vinovat Dodon”, a mai afirmat Bătrîncea.

Precizăm că Înalta Curte urmează să se pronunţe joi, 15 aprilie, cu privire la faptul dacă există sau nu circumstanţe de dizolvare a Parlamentului. Dacă Înalta Curte va constata că Parlamentul poate fi dizolvat ca urmare a două tentative eşuate de învestire a unui Guvern în termen de 90 de zile, atunci preşedintele Maia Sandu poate semna decretul de dizolvare a Parlamentului şi poate anunţa data alegerilor anticipate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite