SPPS trece în subordinea preşedintelui Republicii Moldova

SPPS trece în subordinea preşedintelui Republicii Moldova

FOTO IPN

Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat va trece în subordinea preşedintelui ţării. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat, de 61 de deputaţi, în şedinţa Parlamentului din 18 iunie. Documentul va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorul SPPS şi adjunctul acestuia vor fi numiţi şi eliberaţi din funcţie de şeful statului. Prin decret prezidenţial va fi stabilită structura şi limita personalului Serviciului. Tot preşedintele va oferi şi gradele speciale pentru directorul şi directorul adjunct al Serviciului.

Potrivit autorilor proiectului, deputaţi ai PSRM şi ACUM, prin modificarea Legii cu privire la Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat, în anul 2008, preşedintele a fost lipsit de dreptul de a decide acordarea protecţiei demnitarilor de stat, inclusiv de a decide asupra sediilor de lucru, reşedinţelor şi obiectelor ce se afla sub protecţia SPPS. Totodată, acesta a fost lipsit de posibilitatea de a numi directorul şi adjunctul SPPS, precum şi de dreptul de a aproba componenţa colegiului Serviciului, de a stabili structura organizatorică şi limita personalului Serviciului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările