Simpatizanţii lui Igor Dodon incită la ură pe Facebook şi îi ameninţă pe unionişti că vor fi spânzuraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de oameni au dat deja un Like la pagina de Facebook „Unionizmul trece Patria rămîne”. Aceasta a fost creată recent pentru a promova ideea că Republica Moldova trebuie să rămână un stat independent, iar cetăţenii ar trebui să se opună unirii cu România.

Doar că lupta „antiunioniştilor” sau a „stataliştilor”, precum adesea se autoidentifică aceştia, a trecut de limitele legale şi a bunului simţ.

Într-o postare de luni, 9 aprilie, administratorii grupului „Unionizmul trece Patria rămîne” au publicat o fotografie simbol, cu un om spânzurat, care avea la gât atârnată o bucată de lemn cu inscripţia „Unirea”.

„Iată ce vom face cu fasciştii-unioniştii după alegerile parlamentare. Însă pentru asta noi trebuie astăzi să votăm împotriva unirii. Moldova este şi va fi ţara noastră. Să spunem „Nu” unirii. Preşedintele Dodon este alături de noi”, se arată în mesajul care însoţea fotografia pe care o puteţi vedea mai sus.

Prin acest mesaj, cei care administrează pagina menţionată îi îndeamnă pe internauţi să voteze contra unirii în cadrul sondajului de opinie realizat de Centrul Social-Politic European pe tema unirii cu România. 

Cu toate acestea, pe site-ul decid.md, unde cetăţenii îşi pot expune poziţia lor faţă de subiectul unirii, prin a spune „Da” sau „Nu”, contra unirii s-au adunat peste 5.100 de voturi, iar pentru unire au pledat circa 11.900 de respondenţi (la momentul publicării articolului).

Autorii grupului respectiv par a fi simpatizanţi de-a lui Igor Dodon. Cel puţin aşa reiese atât din mesajele acestora, cât şi din genul de postări, care îl au în prim plan pe Igor Dodon sau persoane apropiate Partidului Socialiştilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite