PDM îndeamnă socialiştii să renunţe la proiectele periculoase pentru R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PDM, Pavel Filip
Liderul PDM, Pavel Filip

Partidul Democrat consideră că proiectele Partidului Socialiştilor, care vizează statutul limbii ruse şi scoaterea Serviciului de Informaţii şi Securitate de sub controlul preşedintelui, deşi sunt profund abuzive şi periculoase, sunt „fumigene” menite să distragă atenţia de la „jocurile de pe sub masă”, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, preşedintele PDM, Pavel Filip, a declarat că formaţiunea va susţine eforturile preşedintelui ales în contracararea destabilizării situaţiei din ţară şi „şmecheriilor puse la cale de unii actori politici”.

Potrivit lui Pavel Filip, iniţiativa PSRM de a scoate Serviciul de Informaţii şi Securitate de sub controlul preşedintelui este, cel puţin, copilărească. „Ştiţi, ca un copil care a pierdut jocul, vrea să plece, dar îşi ia şi jucăriile cu sine. Legea e lege pentru toţi şi nu poate fi croită în funcţie de conjunctura politică şi interesele personale. Am văzut poziţia şi apelul preşedintelui ales. PDM se solidarizează cu cetăţenii care nu acceptă abuzuri şi care vor altfel de politică – corectă şi transparentă”, spune democratul.

Democraţii fac apel către fracţiunea PSRM să retragă acest proiect din procedură parlamentară, dar şi proiectele cu privire la statul limbii ruse şi cel de modificare a Codului Serviciilor Media Audiovizuale.

„Pe fundalul crizei, PDM consideră că cele trei proiecte legate de statutul limbii ruse, propaganda rusească şi prescripţiile medicale în limba rusă sunt doar o fumigenă disperată cu care guvernarea încearcă să distragă atenţia de la lipsa paturilor din spirale, insuficienţa medicilor, economia slabă şi numărul enorm de infectări”, a notat Pavel Filip.

Potrivit lui, socialiştii şi noii lor parteneri, Partidul Şor, pregătesc un atac dur la adresa suveranităţii ţării şi acoperirea schemelor ascunse în politica bugetar-fiscal. Or, aceste documente au fost promovate în grabă, fără a fi consultate cu întreaga societate. PDM consideră că acest proiect, dar şi proiectul bugetului de stat conţin elemente dubioase. PDM nu va susţine votarea în grabă a acestor proiecte.

Într-o altă conferinţă de presă, deputatul Pro Moldova, Andrian Candu, a declarat că va cere în plenul Parlamentului retragerea proiectelor PSRM cu privire la statul limbii ruse şi cel de modificare a Codului Serviciilor Media Audiovizuale. Potrivit lui, azi în legislativ se intenţionează să se discute subiecte care divizează societatea, să pună oamenii unii împotriva altora sau să ridice subiecte geopolitice. În paralel, se vine cu o politică-fiscală care va introduce măsuri ce pot duce la majorarea preţurilor la produsele alimentare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite