PAS a organizat un protest în faţa Primăriei Chişinău: „Iarna-i grea, omătu-i mare, ajutor nu dă primarul!”

PAS a organizat un protest în faţa Primăriei Chişinău: „Iarna-i grea, omătu-i mare, ajutor nu dă primarul!”

FOTO IPN

Consilierii Fracţiunii PAS din Consiliul municipal Chişinău afirmă că primarul Ion Ceban refuză să susţină majorarea compensaţiei la facturile pentru încălzire – de la 40% la 60%. Luni dimineaţă, aleşii locali au organizat un flashmob, la care au scandat: „Iarna-i grea, omătu-i mare, ajutor nu dă primarul!”, dar şi „Populismul primarului nu încălzeşte pe timp de iarnă!”, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ruslan Cojuhari, consilier PAS, a declarat că, acum o săptămână, Fracţiunea PAS a venit cu o iniţiativă prin care a propus majorarea până la 60% a compensaţiei. Propunerea vine în contextul în care au crescut tarifele la gazele naturale şi energia termică. Guvernul a alocat ajutor în valoare de 1,7 miliarde de lei pentru a susţine populaţia, dar şi autorităţile publice locale ar trebui să vină cu sprijin. După o săptămână de la lansarea propunerii, primarul capitalei nu a susţinut-o. „Mai mult ca atât,  această iniţiativă a avut-o şi domnul primar în campania electorală faţă de cetăţenii acestui oraş. Or, dacă promitem ceva, haideţi să ne ţinem de aceste promisiuni. De acea, am solicitat să majorăm această compensaţie de la 40% la 60%”, a a mai spus Ruslan Cojuhari.

Fracţiunea PAS din CMC susţine că a identificat banii necesari pentru majorare, existând cel puţin 136 de milioane de lei nevalorificaţi anul curent. Aleşii locali au mai spus că vor insista ca proiectul lor de decizie să fie inclus pe ordinea de zi a şedinţei CMC.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările