PAS cere Guvernului să relaxeze restricţiile pentru moldovenii care intră în ţară

PAS cere Guvernului să relaxeze restricţiile pentru moldovenii care intră în ţară

Fracţiunea parlamentară PAS cere Guvernului să elaboreze o listă verde a ţărilor care gestionează bine pandemia de COVID-19, iar cetăţenii moldoveni care revin acasă din aceste state să nu fie obligaţi să stea în carantina timp de 14 zile. Despre acest lucru a anunţat deputata PAS Galina Sajin, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Galina Sajin a precizat că există suficiente exemple şi soluţii pentru ca restricţiile aplicate să fie mai flexibile, fără a crea impedimente inutile pentru cetăţenii moldoveni.

„Cetăţenii noştri se întreabă de ce este menţinută măsura de plasare în autoizolare timp de 14 zile la intrare în ţară, dacă ei vin din oraşe unde practic nu mai există niciun caz de COVID? Este foarte comod pentru un guvern incompetent, cum este guvernul Dodon, să se ascundă sub motivul protecţiei cetăţenilor, aşa cum mi se răspunde la interpelările pe care le-am adresat pe acest subiect. Protecţia poate fi realizată prin testare, prin aprovizionarea cu echipament de protecţie a celor care nu şi le pot procura, prin asigurarea respectării normelor igieniceˮ, a subliniat deputata Galina Sajin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: