Natalia Gavriliţa: Este foarte important să ne amintim despre ororile războiului

Natalia Gavriliţa: Este foarte important să ne amintim despre ororile războiului

„Acum, când avem un război chiar în vecinătatea noastră, Ucraina, este foarte important astăzi să ne amintim despre ororile războiului, să-i comemorăm pe cei care au decedat în lupte, viaţa cărora a fost distrusă de război, familii care au fost împărţite de război”, a declarat premierul Natalia Gavriliţa, după ce a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit premierului, împreună trebuie să facem tot posibilul pentru a menţine coeziunea socială, pentru a face un pas înainte, a comunica unul cu altul, pentru ca să nu permitem ca pacea şi stabilitatea de care avem nevoie să fie perturbată. Totodată, Igor Grosu, preşedintele Parlamentului, a îndemnat oamenii ca în această zi de 9 mai să discute mai puţin cine a fost mai puternic în război, pentru că şi de o parte, şi de cealaltă au luptat oameni. „Avem familii în care un bunel a fost implicat de o parte a baricadei, alt bunel  - pe altă parte a baricadei. Şi nu de aceea că ei erau cumva ideologic pătrunşi de conflagraţia care avea loc”, a menţionat speakerul legislativului. Într-un mesaj postat pe o reţea de socializare, Igor Grosu îndeamnă oamenii să sărbătorescă 9 mai Ziua Memoriei în pace. „Este greu de crezut că astăzi, peste optzeci de ani, tunurile răsună din nou în apropierea noastră. De această dată în ţara vecină, în Ucraina. Este greu de crezut că în anul 2022 suntem martorii unor astfel de atrocităţi. De mai bine de două luni trăim, alături de cetăţenii ucraineni, un coşmar”, menţionează preşedintele Parlamentului. Totodată, speakerul atenţionează că războiul reprezintă „cel mai mare rău” şi acum ne dorim ca pacea să triumfe şi oamenii să se întoarcă la viaţa normală. „Haideţi să sărbătorim memoria înaintaşilor noştri, care şi-au dat vieţile ca noi să sărbătorim în pace. Acesta este adevăratul omagiu faţă de ei. Astăzi, vreau să sărbătorim pacea. Noi nu trebuie să permitem ca războiul să ne fure prezentul şi viitorul”, subliniază Igor Grosu. Preşedinţia a anujnţat că, din motive de sănătate, şefa statului, Maia Sandu, nu va putea participa la evenimentele publice planificate pentru ziua de 9 mai. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările