Moscova, îngrijorată de reţinerea lui Igor Dodon. Ce a declarat Dmitri Peskov

Moscova, îngrijorată de reţinerea lui Igor Dodon. Ce a declarat Dmitri Peskov

Vladimir Putin si Igor Dodon, FOTO arhivă

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova este îngrijorată de reţinerea fostului preşedinte Igor Dodon, pentru că urmarirea penală este efectuată faţă de un politician care pledează pentru relaţii bune cu Federaţia Rusă.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acest sens, Dmitri Peskov a sugerat, pentru presa rusă, că reţinerea fostului preşedinte Dodon nu este una întâmplătoare şi că s-ar fi putut întâmpla din cauza viziunilor proruse ale fostului şef de stat.

Peskov a adăugat că speră că drepturile lui Igor Dodon vor fi respectate. Totodată, el a precizat că reţinerea lui Dodon ţine de treburile interne ale R. Moldova.
 
Igor Dodon a fost reţinut pentru 72 de ore, marţi dimineaţă, după ce procurorii au efectuat percheziţii la domiciliul lui din Chişinău, la casa părintească din satul Sadova şi încă la câteva imobile pe care Dodon le-ar deţine prin intermediul unor intermediari. 
 
Dodon este acuzat de comiterea coruperii pasive, acceptarea finanţării partidului politic de o organizaţie criminală, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită. Percheziţiile sunt efectuate de către procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupţie, în comun cu Centrul Naţional Anticorupţie şi Serviciul de Informaţii şi Securitate.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările