Moscova ameninţă Chişinăul: Moldova ar putea ajunge la coşul cu gunoi al istoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul rus Aleksei Puskov
Senatorul rus Aleksei Puskov

Politicienii ruşi au reacţionat dur la interzicerea unor simboluri pro-ruse în R. Moldova. Senatorul rus Alexei Puşkov a ameninţat-o pe preşedinta Maia Sandu, spunându-i că Moldova ar putea ajunge la „coşul de gunoi al istoriei”.

„Ar trebui să fie mai prudentă când e vorba despre Rusia şi simbolurile sale, cu atât mai mult cu cât Chişinăul nu poate plăti pentru gazul rusesc”, a scris Puşkov pe canalul său Telegram, citat de Europa Liberă.

Potrivit IPN, printr-un proiect de modificare a Codului Contravenţional, în Republica Moldova au fost interzise simbolurile şi atributele care promovează acţiuni de agresiune militară, crime de război şi crime împotriva umanităţii. Printre acestea se numără şi panglica bicoloră negru-portocaliu, cunoscută ca şi panglica „Sfântului Gheorghe”, dar şi literele „Z”, „V” etc. Persoanele care vor răspândi simbolurile interzise, inclusiv în mediul online, vor fi amendate.

Preşedintele Maia Sandu a anunţat marţi, 19 aprilie, că a promulgat legea care interzice folosirea simbolurilor de război - literele „Z” şi „V”, dar şi panglica „Sfântul Gheorghe”. Maia Sandu a precizat că aceste semne sunt folosite de armata rusă în Ucraina, motiv pentru care autorităţile de la Chişinău au decis să le interzică pentru a nu fi promovat războiul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite