Maia Sandu: Moldova îşi doreşte să aprofundeze dialogul strategic cu SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Moldova îşi doreşte să aprofundeze dialogul strategic cu SUA, unul dintre principalii parteneri de dezvoltare ai Republicii Moldova. Declaraţia aparţine preşedintei Maia Sandu şi a fost făcută în cadrul unei întâlniri, la Preşedinţie, cu asistenta adjunctă a secretarului de Stat al SUA pentru Europa Centrală şi de Est, Robin Dunnigan, transmite IPN.

„Am discutat despre problemele cu care se confruntă cetăţenii Republicii Moldova şi despre agenda de dezvoltare a ţării noastre, promovată de actuala guvernare. Am primit asigurările doamnei Dunnigan de susţinerea Statelor Unite pentru realizarea acestei agende”, a precizat preşedintele Maia Sandu.

Şefa statului a discutat cu oficiala de la Washington despre relaţiile bilaterale moldo-americane, inclusiv programele de asistenţă pentru dezvoltare, finanţate de SUA în Republica Moldova. Preşedintele a mulţumit pentru sprijinul oferit de Statele Unite ale Americii pentru dezvoltarea comunităţilor moldoveneşti şi a mai multor industrii locale, dar şi pentru ajutorul de solidaritate pe care l-a primit Moldova în lupta cu pandemia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite