Maia Sandu, mesaj dedicat celor 27 de ani de la adoptarea Constituţiei R. Moldova

Maia Sandu, mesaj dedicat celor 27 de ani de la adoptarea Constituţiei R. Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Constituţiei. Adoptată la 29 iulie 1994, Legea Supremă a intrat în vigoare la 27 august a aceluiaşi an, fiind o etapă importantă în constituirea statului „suveran şi independent, unitar şi indivizibil”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În aceşti 27 de ani, Constituţia Republicii Moldova a suferit mai multe modificări. Însă au rămas neschimbate principiile fundamentale ale Legii Supreme, care proclamă drept valori supreme şi garantate pacea civică, democraţia, demnitatea, drepturile şi libertăţile omului, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic, precum şi separarea puterilor în stat, independenţa justiţiei, statul de drept”, se spune în mesaj.

„Sunt principii fundamentale, pe care trebuie să construim, în sfârşit, un stat de drept şi o societate în care fiecare să se poată realiza ca personalitate”, a menţionat Maia Sandu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările