Maia Sandu îşi propune să modifice componenţa Consiliului Suprem de Securitate: „Cele mai răsunătoare dosare vor fi primele subiecte puse în discuţie”

Maia Sandu îşi propune să modifice componenţa Consiliului Suprem de Securitate: „Cele mai răsunătoare dosare vor fi primele subiecte puse în discuţie”

Preşedintele ales, Maia Sandu, a declarat că „corupţia este un pericol pentru securitatea naţională”, iar lupta anticorupţie şi reforma justiţiei vor începe imediat ce va fi învestită în funcţie. În acest context, Maia Sandu a anunţat că îşi propune modificarea componenţei Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

„Voi reseta modul de organizare şi funcţionare a instituţiei. Cele mai răsunătoare dosare vor fi primele subiecte puse în discuţie în cadrul CSS - furtul miliardului, landromatul, concesionarea aeroportului, finanţarea ilegală a partidelor politice şi a campaniilor electorale, de exemplu, cazul Bahamas. Voi crea un mecanism de verificare a tuturor propunelor venite de la CSM, vizând numirea sau promovarea în funcţie a judecătorilor, astfel încât nicio persoană cu probleme de integritate care a emis decizii dubioase, ilegale, să nu poată fi numită sau promovată în funcţie. Acelaşi mecanism va fi valabil pentru alt numiri în funcţii de care se face responsabil preşedintele”, a declarat Maia Sandu miercuri, 25 noiembrie, într-un briefing de presă.

Ea a mai adăugat că va insista pe evaluarea externă a judecătorilor şi procurorilor: „În acest sens, voi veni cu un proiect de lege în termeni cât mai restrânşi în Parlament”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările