Iurie Ciocan: Sunt sigur că Maia Sandu va veni cu iniţiative ce presupun trecerea la o republică prezidenţială VIDEO

Iurie Ciocan: Sunt sigur că Maia Sandu va veni cu iniţiative ce presupun trecerea la o republică prezidenţială VIDEO

Iurie Ciocan FOTO IPN

Fostul şef al Comisiei Electorale Centrale Iurie Ciocan consideră că preşedintele Maia Sandu va veni pe durata mandatului său cu iniţiative privind trecerea de la o republica parlamentară la una prezidenţială.

„Eu sunt aproape sigur că în actualul mandat al Maiei Sandu noi o să avem iniţiative venite din oficiul preşedintelui pentru trecerea la o republică prezidenţială. Ţineţi minte acest lucru, pentru că toate acţiunile spre asta duc - spre mai multă putere, care nu este astăzi specifică sistemului actual, spre mai multe pârghii. Convocarea miniştrilor, cu ce ocazie? În baza la ce pârghii? Că aşa făcea domnul Voronin? Că aşa făcea domnul Dodon? Bun, acolo s-a tolerat din partea Parlamentului, acum dacă Parlamentul nu tolerează acest lucru, dacă Guvernul nu tolerează? Pentru că preşedintele în R. Moldova nu este capul puterii executive”, a declarat Iurie Ciocan la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările