Ion Chicu: Implementarea Acordului de Asociere cu UE constituie o prioritate

Ion Chicu: Implementarea Acordului de Asociere cu UE constituie o prioritate

Guvernul se angajează să acţioneze în conformitate cu Planul de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere. Totodată, relaţiile cu Uniunea Europeană şi implementarea Acordului de Asociere rămân o prioritate majoră pentru Guvern. Declaraţiile în acest sens au făcute de către premierul Ion Chicu la întrevederea pe care a avut-o cu ambasadorii acreditaţi în Republica Moldova, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un comunicat de presă al Guvernului se menţionează că Ion Chicu a asigurat că executivul va fi plenar angajat în realizarea reformelor în conformitate cu Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. „Acţiunile noastre de promovare a reformelor se vor desfăşura în cadrul legislativ, consultând opinia organizaţiilor precum Comisia de la Veneţia, OSCE, UE”, a notat premierul.

Şeful cabinetului de miniştri a menţionat că Guvernul va asigura o comunicare echilibrată cu toţi partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova şi se va concentra pe dezvoltarea ţării. „Ne dorim continuitatea unui dialog politic, economic, cultural şi umanitar pro-activ al Republicii Moldova în capacitatea sa de subiect al relaţiilor şi dreptului internaţional cu toate statele comunităţii internaţionale, în prim plan cu partenerii strategici şi tradiţionali ai ţării noastre”, a spus Ion Chicu.

În comunicat se mai spune că reprezentanţii misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău au apreciat hotărârea şi determinarea cu care noul executiv s-a angajat să pună în aplicare programul stabilit şi au declarat ca vor continua să sprijine schimbările întru beneficiul cetăţenilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările