Igor Dodon: Rusia nu vrea destabilizarea situaţiei politice de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon susţine că Moscova nu este interesată în destabilizarea situaţiei politice din Republica Moldova. Şeful statului consideră că destabilizarea se poate produce doar din cauza unor factori interni.

Igor Dodon e de părere că Moscova nu doreşte destabilizarea situaţiei politice de la Chişinău din cauza situaţiei de la Kiev.

„Asta ar putea crea Rusiei probleme serioase până la atragerea sa într-un nou conflict, în Transnistria se află pacificatori ruşi, acolo sunt depozite cu muniţie învechită, care la fel este păzită de militarii ruşi”, a declarat Igor Dodon pentru agenţia de presă rusă TASS.

Preşedintele afirmă că destabilizarea situaţiei în Moldova se poate produce din două cauze. Prima ţine de faptul dacă Democraţii se vor menţine cu orice preţ la putere, prin folosirea resurselor administrative sau prin scoaterea unui concurent electoral din cursă, cum s-a întâmplat în 2014 cu formaţiunea lui Renato Usatîi.

A două cauză a destabilizării, potrivit lui Dodon, se va produce dacă Democraţii vor comite anumite provocări în ziua alegerilor.

„Totul va fi înregistrat de observatori, iar opoziţia de stânga şi de dreapta nu va recunoaşte legitimitatea alegerilor. Vor fi proteste şi îndemnuri ca partenerii externi să nu recunoască alegerile. La rândul său, puterea va încerca să rămână la guvernare şi atunci sunt posibile tensiuni, care vor duce la destabilizare”, a subliniat Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite