Funcţia de preşedinte al PSRM a fost desfiinţată. Igor Dodon rămâne de onoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon
Igor Dodon

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova va fi condus de un Comitet Executiv Politic, din care vor face parte 5-7 persoane. Ei vor alege un secretar general al partidului, care va exercita funcţia pe  termen de un an. Fiecare dintre cei 5-7 membri ai Comitetul Executiv Politic al partidului va îndeplini prin rotaţie funcţia de secretar general al partidului, transmite IPN.

Membrii Comitetului Executiv Politic vor fi aleşi anul viitor de către Consiliul Republican al partidului. Noua redacţie a Statutului PSRM a fost adoptată, sâmbătă, la Congresul al XVII-lea al partidului.

În virtutea noilor prevederi statutare, funcţia de preşedinte al partidului a fost desfiinţată, iar Igor Dodon a fost ales preşedinte de onoare al PSRM.

La congres au fost făcute totalurile celor zece ani de activitate a Partidului Socialiştilor, cu Igor Dodon preşedinte, şi au fost trasate sarcinile pentru perioada următoare, într-un nou program politic adoptat.

PSRM face parte din Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor, aflat în opoziţie în actualul Parlament al Republicii Moldova. Împreună,  comuniştii şi socialiştii au o fracţiune cu 32 de deputaţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite