Fracţiunea parlamentară a PSRM şi-a anunţat priorităţile pentru 2020

Fracţiunea parlamentară a PSRM şi-a anunţat priorităţile pentru 2020

Fracţiunea parlamentară a Partidului Socialiştilor va susţine proiectele naţionale, lansate recent de preşedinte Igor Dodon, care se referă la asigurarea accesului populaţiei la apă, gaz, drumuri bune, străzi iluminate etc.

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemenea, PSRM anunţă că va susţine reformele din diverse domenii, promovate de actualul Guvern, pentru care fracţiunea şi-a exprimat susţinerea. Declaraţiile în acest sens au fost făcute de către preşedinta PSRM, Zinaida Greceanîi, într-o conferinţă de presă, susţinută miercuri, 22 ianuarie, transmite IPN.

Greceanîi a menţionat că la baza stabilirii priorităţilor formaţiunii a stat îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor. PSRM va acorda în continuare atenţie protecţiei sociale, astfel încât să fie examinate iniţiative ce prevăd majorări de salarii, pensii. Pe lângă echitatea socială, partidul va promova, alături de Guvern şi şeful statului, dinamizarea dezvoltării economice şi atragerii investiţiilor. Un accent va fi pus pe dezvoltarea regiunilor, precum şi pe asigurarea păcii interetnice.

O prioritate a fracţiunii parlamentare a PSRM rămâne consolidarea statalităţii şi combaterea oricărei încercări de a submina independenţa şi suveranitatea Republicii Moldova, ceea ce, în opinia socialiştilor, încearcă să facă unii oponenţi politici. Printre priorităţi se mai numără garantarea statutului de neutralitate, promovarea unei politice externe echilibrate.

Zinaida Greceanîi a menţionat că anul curent este unul electoral, iar primele alegeri vor avea loc deja în luna martie, cele parlamentare noi din circumscripţia uninominală Hânceşti. Potrivit ei, PSRM participă cu propriul candidat, care, în opinia sa, are şanse bune să câştige pentru ca formaţiunea să mai obţină un mandat de deputat. De asemenea, urmează alegerile prezidenţiale, în cadrul cărora PSRM va fi foarte activ şi vizibil în teritoriu.

Deputata PSRM, Adela Răileanu, a declarat că Partidul Socialiştilor nu va admite majorarea preţurilor şi va controla modul în care sunt formate acestea. „Ne vom strădui prin mecanismele legale să eliminăm monopolul din economie. De asemenea, vom depune toate eforturile pentru a creşte veniturile cetăţenilor, salariilor, alocaţiilor sociale, deschiderea locurilor noi de muncă”, a mai spus parlamentara.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: