Ex-deputatul Vladimir Vitiuc riscă să rămână fără jumătate de milion de lei nejustificaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Vitiuc
Vladimir Vitiuc

Fostul deputat al Partidului Democrat, iar apoi al Partidului Politic Şor, Vladimir Vitiuc, riscă să rămână fără averea nejustificată – de peste jumătate de milion de lei. Autoritatea Naţională de Integritate a emis un act de constatare în privinţa deputatului, transmite IPN.

Inspectorul de integritate a identificat prezenţa diferenţei de 2,2 milioane de lei generată în perioada decembrie 2014 – iulie 2016 de procurarea unui autoturism de model Land Rover Range Rover, în valoare de 85,2 mii euro şi de suplinirea bugetului familial cu mijloace financiare sub formă de depuneri în numerar la contul bancar. De asemenea, s-a constatat şi prezenţa unei diferenţe de 679 de mii de lei generată în perioada august 2016 – martie 2020 de suplinirea bugetului familial cu bani sub formă de depuneri în numerar la contul bancar. În baza prevederilor legale, Autoritatea Naţională de Integritate este în drept să depună o cerere în instanţa de judecată în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate doar a sumei de 679 411 lei.

Fiindu-i solicitat punctul de vedere de către ANI, Vladimir Vitiuc a invocat prezenţa banilor din economiile personale şi din economiile sau alte surse de venit deţinute de părinţi şi socri.

Dacă actul de constatare va rămâne definitiv, averea nejustificată va fi confiscată, iar fostului deputat i se va aplica interdicţia de a exercita funcţie publică sau de demnitate publică pe o perioadă de trei ani, având şi obligaţia de a rectifica declaraţiile făcute anterior.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite