Dodon: Conducerea R. Moldova vrea să participe la disputele internaţionale de partea SUA împotriva Rusiei. Este o greşeală

Dodon: Conducerea R. Moldova vrea să participe la disputele internaţionale de partea SUA împotriva Rusiei. Este o greşeală

Fostul şef de stat, Igor Dodon, a comentat situaţia tensionată din regiune. Potrivit lui, actuala conducere a Republicii Moldova ar intenţiona să se alăture acţiunilor întreprinse de Statele Unite împotriva Federaţiei Ruse. Dodon susţine că anume din acest motiv ministrul de Externe, Nicu Popescu, a mers recent la Bruxelles pentru a discuta cu reprezentanţii NATO.

„Suntem într-un context geopolitic foarte complicat. Când cei mari se luptă între ei, noi, moldovenii, o ţară mică, neutră, nu trebuie să ne implicăm în aceste dezbateri. Încercarea de a discuta cu NATO, două avioane cu armament din America, ce au venit în ultimele şase luni. Mai multe semnale care sunt luate de actuala conducere a ţării, cu regret, mă duc la concluzia că conducerea R. Moldova vrea să participe la aceste dispute internaţionale de partea Americii şi a Occidentului împotriva Rusiei. Aceasta este o greşeală”, a declarat Igor Dodon. 

Dodon a îndemnat actuala guvernare să meargă „conform interesului R. Moldova.” 

„Nouă nu ne trebuie război, nouă nu ne trebuie aici armament american sau rusesc. Suntem ţară neutră şi trebuie să asigurăm pacea pentru cetăţenii R. Moldova”, a adăugat fostul preşedinte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările