Consilierii PSRM solicită examinarea de urgenţă a bugetului municipal

Consilierii PSRM solicită examinarea de urgenţă a bugetului municipal

Consilierii municipali din Partidul Socialiştilor cer ca proiectul bugetului pentru anul 2017 pentru lectura a doua să fie examinat săptămâna aceasta în comisii, iar săptămâna viitoare să fie dezbătut în şedinţa Consiliului municipal Chişinău, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consilierul Petru Burduja a declarat, la o conferinţă de presă, că din cauză că bugetul nu este încă aprobat sunt compromise achiziţiile publice pentru anul 2017. La fel, nu sunt încă aprobate taxele pentru anul curent.

Consiliera Eugenia Ceban a menţionat că primarului îi convine să nu existe buget aprobat, ca prin dispoziţii să aloce bani „în stânga şi în dreapta”. În lipsa unui buget, nu pot fi organizate licitaţiile pentru selectarea agenţilor economici care vor face reparaţii în şcoli şi grădiniţe. Respectiv, există riscul, la fel ca în anul trecut, ca reparaţiile să fie făcute şi în timpul anului şcolar.  

Consiliul municipal Chişinău a votat  în primă lectură bugetul municipal pentru anul 2017 în data de 9 februarie. În buget sunt preconizate venituri în sumă de 3,2 miliarde de lei şi cheltuieli estimate la 3,6 miliarde. Anul trecut bugetul a fost aprobat în luna iulie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările