Andrian Candu, despre votarea Guvernului Gavriliţa: Ţara trebuie guvernată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrian Candu FOTO IPN
Andrian Candu FOTO IPN

Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, spune că decizia formaţiunii sale de a vota sau nu Guvernul Nataliei Gavriliţa va fi determinată de intenţia premierului desemnat de a guverna sau nu ţara. Andrian Candu spune că programul propus de Gavriliţa este unul bun, dar dacă premierul desemnat le va cere deputaţilor să nu voteze acest Guvern, atunci el nu poate fi susţinut, transmite IPN.

Mai mult, Candu nu exclude după prima tentativă eşuată de învestire a Guvernului crearea unei majorităţi cu PSRM şi PDM.

Preşedintele Pro Moldova spune că în condiţiile crizei pandemice şi economice în care se află Republica Moldova, prezenţa unui Guvern demisionar nu face altceva decât să agraveze situaţia, întrucât un guvern interimar nu poate accesa fonduri din străinătate şi nu poate negocia tratate internaţionale.

„Chiar dacă vor fi alegeri anticipate, ţara trebuie guvernată. Până la formarea noului guvern de după anticipate, care ar putea avea loc în lunile septembrie-octombrie, ar însemna 10 luni în care ţara nu va fi guvernată. Este foarte grav”, a declarat liderul partidului Pro Moldova, Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Andrian Candu spune că cei 7 deputaţi ai fracţiunii sale vor lua decizia de a susţine sau nu Guvernul Gavriliţa, după ce premierul desemnat va anunţa foarte clar dacă-şi doreşte sau nu să-şi asume guvernarea.

„Programul este bun, echipa parcă este bună, contează intenţia. Dacă dna Gavriliţa ne va spune că are echipă bună şi program bun, dar ne cere să n-o votăm, asta va fi deja un teatru al absurdului şi noi vom lua decizia care se cuvine”, a mai spus Andrian Candu.

Liderul Pro Moldova optează pentru instituirea unui guvern anticriză. Candu nu exclude votarea unui astfel de Executiv împreună cu PSRM şi PDM.

„Cea mai bună soluţie este un guvern anticriză. În situaţia în care există forţe politice în Parlament care împreună vor putea să-şi asume responsabilitatea pentru ţară şi este identificat un candidat neafiliat politic, tehnocrat, răspunsul meu este: de ce nu?”, a menţionat Andrian Candu.

Potrivit legii, Parlamentul este dizolvat şi sunt anunţate alegeri parlamentare anticipate, dacă eşuează două tentative de învestire a unui Guvern în decurs de 45 de zile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite