Andrei Popov: O alianţă deschisă între PDM şi PSRM ar fi o palmă umilitoare dată României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Preşedintele Institutului pentru Iniţiative Strategice, Andrei Popov, spune că îi este greu să-şi imagineze cum ar fi posibilă o alianţă deschisă între Democraţii lui Vlad Plahotniuc şi Socialiştii lui Igor Dodon.

„În primul rând ar fi o lovitură extrem de grea la adresa socialiştilor. Democraţii au şi ei de pierdut, nu pe interior, pentru că votanţii lor sunt pragmatici şi omnivori, mănâncă de toate. Dar în raport cu România, pe mandatul preşedinţiei României în UE, socialiştii aduşi la guvernare de către cei pe care Bucureştiul i-a apărat cel mai mult, ar fi o palmă umilitoare dată Bucureştiului şi cred că PDM nu este gata să facă o asemenea alianţă”, a declarat Andrei Popov la „Adevărul Live”.

Expertul exclude şi posibilitatea ca Blocul electoral ACUM să facă o alianţă de conjunctură cu Socialiştii pentru a lupta contra lui Vlad Plahotniuc, inclusiv pentru că alegătorii ACUM nu ar fi gata pentru un asemenea scenariu şi i-ar taxa dur pentru alianţa cu Socialiştii.

În opinia lui Popov, cel mai probabil scenariu ar fi ca PDM să motiveze, chiar prin dosare penale, ieşirea unor deputaţi din alte fracţiuni şi aderarea acestora la PDM, în vederea formării unei majorităţi parlamentare.

Cât priveşte declaraţiile lui Igor Dodon că în asemenea situaţie dânsul nu va desemna premierul şi va provoca alegeri anticipate, analistul politic s-a arătat sceptic că Igor Dodon se va ţine de cuvânt în acest caz.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite